#InstagramHashtags

Dat er op Instagram veel gebruik wordt gemaakt, wist je waarschijnlijk al wel. Maar weet je ook welke #hashtags jij goed kunt gebruiken voor je bedrijfsaccount? 

Op Instagram kun je veel extra interactie bereiken door middel van #hashtags. Uit onderzoek van Buffer is gebleken dat accounts met minder dan 1.000 volgers die 11 #hashtags gebruiken bij hun foto, hiermee gemiddeld 77,66 interacties per bericht mee bereiken. Mocht het nou zo zijn dat je die #hashtags nog niet helemaal onder de knie hebt, dan heb ik hier wat tips in de aanbieding.

Je kan bijvoorbeeld gebruik maken van #hashtags die door veel mensen worden gebruikt;

#photooftheday: met deze #hashtag kun je een foto van achter de schermen delen om een persoonlijk tintje te geven aan je account. Maak je wel eens heel indrukwekkende foto’s? Dan kun je die ook plaatsen met deze #hashtag.

#selfie: moedig je medewerkers aan om af en toe een leuke selfie te nemen, of maak er zelf één.

#tbt of #throwbackthursday: deze #hashtag kun je gebruiken op donderdag om even terug te denken aan behaalde mijlpalen van je bedrijf. Denk bijvoorbeeld aan je eerste medewerker of de eerste klant die je hebt geholpen.

#motivationalmonday: voeg wat positiviteit toe aan de maandag. Dit kan door middel van een motiverende quote of een wijze les die je hebt geleerd uit ervaring.

#followfriday: repost een foto van een ander account en moedig je volgers aan om dit account te volgen met deze #hashtag. Wie weet doen die accounts dat nog wel een keertje terug voor je (als je leuke content deelt, natuurlijk).

Wat zijn jouw favoriete #hashtags op Instagram? Let us know!

Add a comment

*Please complete all fields correctly

Related Blogs

Waarom een nepprofiel geen goed idee is
Instagram Reels: Wat is het en hoe gebruik je het?

Alt Tag

Een gratis kennislunch of ontbijt!

Wil je een keer sparren of brainstormen met een professional? Maak dan een
afspraak voor een gratis kennislunch of ontbijt!

Maak een afspraak!