Twitter: van 140 naar 10.000 tekens

Twitter: van 140 naar 10.000 tekens

Communiteers > Blog > Blog > Twitter: van 140 naar 10.000 tekens

10.000 tekens? Lees ik dat nu goed? Het idee, en daarmee het onderscheidende, van Twitter is toch juist het plaatsen van korte, krachtige posts?

De geruchten gaan dat Twitter een nieuw maximum van 10.000 tekens overweegt. Waarop de CEO van Twitter reageerde niet bang te zijn om veranderingen door te voeren en nieuwe functies te introduceren.

Ergens is het natuurlijk ook lastig om altijd maar binnen die 140 karakters te blijven. Maar 10.000 is dan meteen het andere uiterste. Dat is – pakt er even een rekenmachine bij – ruim 70x de lengte van een huidige tweet! Zou dat een grote verandering betekenen voor het gebruik van dit sociale medium?

Nu is Twitter een medium met korte ‘snacks’. Je scrollt er even vlug doorheen en bent op de hoogte van het huidige nieuws. Als er langere teksten met meer diepgang geplaatst zullen worden, zal dit ook gevolgen hebben voor het gebruik van Twitter.

Of toch niet? Ook nu zie je door de beperking van het aantal karakters al dat er vaak doorverwezen wordt naar een link met meer informatie. Zonder die beperking zou die extra informatie nu geselecteerd kunnen worden en in de tweet geplaatst kunnen worden. Hoef je zelf niet meer op zoek te gaan naar de informatie die je nodig hebt wanneer je op de link geklikt hebt.

Dat betekent wel een langere timeline met grote berichten er in zou je zeggen. Nou nee. Het is de bedoeling dat het uiterlijk van de timeline niet al te veel verandert. Je ziet dus een gedeelte van het bericht. Wil je het gehele bericht lezen, dan klap je het uit.

Of het allemaal door gaat is nog even afwachten. Twitter is de verandering op dit moment aan het testen. Lijkt jou het wat, 10.000 tekens, of houd je het liever bij de huidige 140?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Algemene voorwaarden   –   Privacybeleid   –   Aanmelden nieuwsbrief
06 29 07 53 79​
KvK: 87719592
Bank: NL48 RABO 0159 9860 44
Cacaokade 3, Helmond​
info@communiteers.nl

Copyright © 2023 Communiteers.
Alle rechten voorbehouden.