Let’s talk emojis

Ieder jaar kiest Oxford Dictionaries het zogenaamde word of the year. En ja, ook dit jaar hebben ze dat gedaan. Of eigenlijk niet, want het woord van het jaar is dit jaar helemaal geen woord. Het is namelijk een emoji: ?

Het is voor het eerst dat het woord van het jaar een emoji is. Volgens Oxford University is de reden voor deze keuze dit jaar het feit dat het gebruik in 2015 sterk is toegenomen.

emoji-frequency

Bron: Oxford Dictionaries

Verder werd ? van alle emojis het meeste gebruikt. ? vormde in 2015 20% van alle emojis in het Verenigd Koninkrijk en 17% in de VS: dit is een flinke stijging ten opzichte van de 4% en 9% in 2014.

Ook in Nederland is een duidelijke stijging te zien. Dit wordt duidelijk met social media monitoring tool Coosto. In 2012 werd de emoji nog in 7.897 berichten gebruikt. In 2013 was dit aantal gestegen naar 1.606.532 en in 2014 was dit al 3.264.362. 2015 spant natuurlijk de kroon met 5.081.148 (en dan is het jaar nog niet eens helemaal voorbij!). Ook de trending topics van de berichten met ? veranderen ieder jaar. In 2012 was ‘lmfao’ duidelijk hip. In 2013 werd er vooral veel gelachen en ‘omg’ gezegd. In 2014 was er iets grappigs met ‘meisjes’ ‘school’ en ‘twitter’ en in 2015 is ‘wtf’ toch wel het meest populair.

Bron: www.coosto.nl

Gebruik je wel eens emojis in je content? Dan is het misschien wel handig dat je de exacte betekenis van deze emojis weet. Daarom hebben we een paar verrassende betekenissen voor je op een rijtje gezet:

beetje verdrietig

Misschien gebruik je deze emoji om te laten zien dat je een beetje verdrietig bent, maar van oorsprong is het een ‘Disappointed But Relieved Face’.

 

ontevreden

Ook deze emoji gebruik je waarschijnlijk verkeerd, hij is namelijk bedoeld om aan te geven dat je moe bent. De mond die open is wijst niet op een slaak van ontevredenheid (dat dachten wij), maar op een gaap.

 

snottebel

Waarschijnlijk gebruik je deze emoji om aan te geven dat je verkouden bent. Echter hoor je deze eigenlijk te gebruiken als je moe bent of gaat slapen.

?: wat vind jij ervan?

Add a comment

*Please complete all fields correctly

Related Blogs

instagramvolgerskopen

Alt Tag

Een gratis kennislunch of ontbijt!

Wil je een keer sparren of brainstormen met een professional? Maak dan een
afspraak voor een gratis kennislunch of ontbijt!

Maak een afspraak!