Bepaal de volgorde van je banen op LinkedIn

We krijgen wel vaker de vraag of het mogelijk is om werk of opleidingen in een niet-chronologische volgorde op LinkedIn te zetten. Gelukkig is dit mogelijk. Lees snel deze blog om erachter te komen hoe het moet!

Je weet waarschijnlijk wel al dat je jouw LinkedIn profiel naar eigen idee kan invullen. Zo kan je bijvoorbeeld zelf beslissen of je een samenvatting aan je profiel toevoegt en hoe de verdere indeling van je profiel eruit ziet. Daarnaast kunnen de verschillende blokken als ervaring, opleiding of vrijwilligerswerk ook verplaatst worden. Als je bijvoorbeeld liever vrijwilligerswerk van boven in je profiel heb staan kun je dit in ‘profiel bewerken’ gewoon veranderen door op het pijltje aan de rechterbovenkant van het desbetreffende blok te klikken en het blok naar de goede plaats te slepen.

Dit is voor velen wel al bekend, maar wat misschien nog niet iedereen weet is dat je ook de volgorde van bijvoorbeeld je opleidingen of werkervaring kan aanpassen. Ze staan namelijk automatisch op chronologische volgorde, maar het kan natuurlijk zo zijn dat je liever een bepaalde ervaring bovenaan hebt staan. Dit is gelukkig ook mogelijk! Hoe? Ga eerst naar je LinkedIn pagina en zorg dat je je profiel kan bewerken. Ga naar de functie die je opnieuw wilt rangschikken en ga naar de grijze balk die aan de linkerzijde verschijnt. Sleep deze balk naar de gewenste positie en je bent klaar! Is het toch nog niet helemaal duidelijk? Geen paniek! Onderstaand filmpje laat nog een keer heel duidelijk zien hoe het precies werkt.


LinkedIn heeft een nieuwe design, waarbij het een en ander is veranderd. Voorheen kon je de volgorde van je banen veranderen, maar tegenwoordig kun je alleen bij je huidige banen de volgorde wisselen.Benieuwd wat er nog meer veranderd is? Lees dan de nieuwe blog: De volgorde van je banen en opleidingen bepalen in het nieuwe design van LinkedIn. 


Wil jij, net als tig andere collega’s, meer informatie over deze of andere mogelijkheden van LinkedIn?

button-meer-informatie

Blog Comments

Hallo, ik heb bovenstaande geprobeerd. Bij mij komt helaas geen grijs balkje aan de linker zijde te staan. Ik zie dat de blogpost en video van vorig jaar is. Is dit nu nog steeds het geval? (ik heb namelijk al van alles geprobeerd..)

Goede vraag! Het design van je LinkedInprofiel is inmiddels een paar keer veranderd, waardoor die grijze balk inderdaad niet meer aan de linkerkant te vinden is. Je kunt de volgorde echter nog steeds aanpassen. Ga met je muis op een blok staan dat je wil verplaatsen en je ziet naast de titel van dit blok een dubbele pijl verschijnen. Met deze pijl kun je het blok in de gewenste volgorde slepen.

Lukt het hiermee? Mocht je er nog niet uitkomen, dan helpen we je graag persoonlijk verder.

Vrees dat het design wederom aangepast is, want ik zie alleen een pen-symbooltje rechts naast de titel. Hoe kan ik nu de volgorde aanpassen? Alvast bedankt!

Hi Yvonne, kun jij je contactgegevens mailen naar ellen@communiteers.nl? Dan bellen we je hier even over. Ik denk dat het telefonisch veel makkelijker uit te leggen is 🙂

Ik heb de nieuwste LinkedIn layout en kan ook niet vinden hoe het moet. Kunnen jullie ’t uitleggen?

Hoi Jorinde, ik heb het voor je opgezocht.
De volgorde van de onderdelen in je profiel van de nieuwe design van LinkedIn ligt vast. Je kunt helaas zelf de volgorde niet meer wijzigen.
We zullen de blog updaten, zodat iedereen weer zo goed mogelijk op de hoogte gesteld zal worden.

Groetjes,
Maria

Add a comment

*Please complete all fields correctly

Related Blogs

Alt Tag

Een gratis kennislunch of ontbijt!

Wil je een keer sparren of brainstormen met een professional? Maak dan een
afspraak voor een gratis kennislunch of ontbijt!

Maak een afspraak!