Is Wordfeud over zijn hoogtepunt heen?

broodje meelworm

Wordfeud; welke bezitter van een smartphone kent het immens populaire spelletje niet? Maar, ook Wordfeud zijn eigen levenscyclus…

Sinds oktober 2011 mag ik mezelf (met gepaste trots) trainer noemen van het professionele social media monitoringpakket Coosto. Coosto kent vele mogelijkheden en kan, als je het mij vraagt, heel veel bijdragen aan de effectiviteit van de activiteiten van het bedrijfsleven op de diverse sociale media. Coosto is echter ook heel eenvoudig in staat een indicatie te geven van de levenscyslus van iets simpels als een online spelletje voor de smartphone.

In onderstaande grafiek wordt de frequentie van het woord ‘Wordfeud’ op de diverse Nederlandse sociale media weergegeven en wat blijkt? De eerste berichten over Wordfeud zijn op Twitter al te vinden in augustus 2010 maar in augustus 2011 werd het spel pas echt ontdekt. De populariteit van Wordfeud kende begin oktober 2011 zijn absolute hoogtepunt, maar de populariteit lijkt nu alweer wat af te nemen…

Is Wordfeud over zijn hoogtepunt heen of is hier sprake van een tijdelijke dip? Speel jij Wordfeud en hoe lang denk je dat het verslavende karakter van dit spelletje jou nog in de ban kan houden? Laat een reactie achter onder dit blog. Ik ben benieuwd naar jouw mening…

Blog Comments

Wordfeud kwam, binnen drie dagen speelde ik tien borden tegelijk, na twee weken woorden bedenken met X’en Q’en en Y’en kwam ik erachter dat er mensen Wordfeud-helper gebruikten en toen was ik direct klaar mee. Wordfeud is wat mij betreft passé :).

Vroeger aan scrabble “verslaafd”. Nu aan wordfeud. Omdat ik inmiddels geëmigreerd ben is dit een leuke manier om toch met familie en vrienden te spelen (en chatten!!).Als iemand cheat merk je dat snel genoeg en breek ik het spel af.
Het blíjft een leuk spelletje!

Wat zegt het hoeveel het woord Wordfeud wordt gebruikt in social media t.o.v. hoe vaak het (nog?) wordt gespeeld?
Trek je in jouw artikel niet te snel een conclusie? Allemaal erg leuk en je trekt er weer traffic mee maar graag wel een beetje gefundeerde uitspraken doen.

@ Wim Ik begrijp je reactie. Het is ook niet meer en niet minder dan een indicatie. We praten echter wel over een totaal zoekvolume van ongeveer 150.000 berichten dus ik ben er zelf van overtuigd dat het wel iets aangeeft…

Wat betreft de traffic; daar is het mij niet persé om te doen hoor. ik vind het gewoon leuk om te delen en te onderzoeken wat andere mensen hiervan vinden… Dank voor je mening!

@Bas, 150.000 berichten zal zeker “iets” aangeven, maar wàt dat is mag je van mij wel beter onderbouwen

Weet inmaed als je op je iphone via in-app de adds wegkoopt deze ook op bv. je ipad weg zijn of moet je op elke i-device deze in-app aankoop doen?

Add a comment

*Please complete all fields correctly

Related Blogs

Alt Tag

Een gratis kennislunch of ontbijt!

Wil je een keer sparren of brainstormen met een professional? Maak dan een
afspraak voor een gratis kennislunch of ontbijt!

Maak een afspraak!